Palkinnot

Kaikkien haasteeseen osallistuneiden kesken (eli kaikkien, jotka ovat ladanneet julkiselle tilille Instagramiin tai Taivaanvahtiin Linnunradan bongaamiseen liittyvän kuvan tunnuksella #bongaalinnunrata) arvotaan voittajan valinnan mukaan havaintoilta Ursan havaintokeskuksessa Artjärvellä tai Ursan siirrettävässä planetaariossa. Lisäksi Taivaanvahtiin ladatuista kuvista Taivaanvahdin raati valitsee voittajan, jotka palkitaan tähtikuvausvarusteilla. Haasteen aikana arvotaan myös viisi mm. kiikarin sisältävää aloituspakettia tähtiharrastukseen.

Palkinto 1. Kaikkien osallistuneiden kesken arvottava palkinto on havaintoilta 2-4 henkilölle Ursan havaintokeskuksessa Orimattilan Artjärvellä tai Ursan planetaarion vierailu. Ursan havaintokeskus Tähtikallio on Pohjoismaiden suurin harrastajakäytössä olevat havaintokeskus. Havaintoilta toteutetaan sovittuna ajankohtana ja siihen sisältyy haluttaessa yöpyminen ja saunominen Tähtikallion tiloissa. Vaihtoehtoisesti (pilvisen sään pelossa) palkintona on virtuaalinen tähtiretki planetaariossa – Ursan liikuteltava planetaario matkustaa päiväksi voittajan toivomalle paikkakunnalle. Voittajan on planetaariopalkinnon valitessaan järjestettävä planetaariokupua varten sisätila, jossa on tasaista lattiapintaa vähintään 7 × 7 m ja n. 3,5 m vapaata korkeutta, esimerkiksi koulun liikuntasali. Planetaarion vierailu järjestetään vain Suomeen.

Palkinto 2. Taivaanvahtiin #bongaalinnunrata tagilla varustetun linnunratakuvan ladanneiden kesken Taivaanvahdin raati valitsee parhaiten haasteen teemaa kuvaavan havainnon, joka palkitaan Sky-Watcher Star Adventurer -kuvausjalustalla.

Palkinto 3. Haasteen aikana arvotaan kaikkien osallistujien kesken viisi tähtiharrastuksen aloituspakettia, johon sisältyy Helios Naturesport-Plus 10×50 WA -kiikarit, Ursan planisfääri ja Tähdet -vuosikirja.

Kilpailun säännöt

Järjestäjä

Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry

Osallistumisoikeus

Kilpailuihin voi osallistua kuka tahansa Suomessa asuva tai oleskeleva yksityishenkilö pois lukien kilpailun järjestäjän toimihenkilöt.

Kilpailuaika

8.9.–8.11.2017

Osallistuminen

Voit osallistua kilpailuun joko Instagramissa tai Ursan Taivaanvahti-palvelussa www.taivaanvahti.fi

  1.  Instagram: postaa kuva Linnunradasta tai bongaustilanteesta tunnisteilla #bongaalinnunrata (merkitse kuviin mielellään myös @bongaalinnunrata).
  2.  Taivaanvahti: Lähetä Taivaanvahtiin kuva Linnunradasta ja lisää havaintokertomukseen tunniste #bongaalinnunrata Taivaanvahdin ohjeiden mukaisesti.

Kilpailuun voi osallistua 8.9.-8.11.2017 välillä itse otetulla kuvalla, joka on otettu kampanjan aikana. Muiden ottamilla kuvilla tai nettisivuilta tai hakukoneista löytyneillä kuvilla ei voi osallistua kilpailuun. Kuva-aiheen täytyy olla Linnunrata tai sen tulee liittyä Linnunradan bongaustilanteeseen, ja kuvien tulee olla hyvän maun mukaisia. Jos kuvissa esiintyy tunnistettavia ihmisiä, tulee osallistujalla olla kuvissa esiintyvien henkilöiden suostumus kuvan käyttöön kilpailussa.

Myös samassa taloudessa asuvan ottamalla kuvalla voi osallistua kilpailuun kuvan ottaneen henkilön suostumuksella.

Järjestäjä pidättää oikeuden ilman erillistä ilmoitusta hylätä osallistujat, jotka ovat rikkoneet näitä sääntöjä.

Palkinto ja siitä ilmoittaminen

Havaintoilta-palkinto arvotaan kaikkien haasteeseen aikavälillä 8.9.–8.11.2017 osallistuneiden kesken. Osallistujaksi lasketaan kaikki kohdassa osallistuminen mainituilla tavoilla haasteeseen osallistuneet. Arvonta suoritetaan viikon sisällä kampanjan loppumisesta.  Alaikäisellä voittajalla täytyy olla huoltaja mukana havaintoillassa.

Taivaanvahdin kuvakilpailuun osallistuvat kaikki 8.9.–8.11.2017 välillä otetut ja taivaanvahti.fi-palveluun tunnuksella #bongaalinnunrata ladatut kuvat Linnunradasta.

Lisäksi kampanjan aikana arvotaan pikapalkintoina viisi tähtiharrastuksen aloituspakettia niiden kesken, jotka ovat osallistuneet kilpailuun arvontapäivien välillä tai ennen ensimmäistä arvontapäivää. Pikapalkintojen arvontapäivät ovat 14.9., 28.9., 12.10., 19.10. ja 8.11.

Palkinnoista ilmoitetaan voittajille Instagramin yksityisviestillä tai sähköpostilla. Ilmoitukseen tulee vastata viikon kuluessa. Palkintojen saajat julkaistaan Tähdet ja avaruus -lehdessä ja muualla kampanjaan liittyvissä yhteyksissä, kuten kampanjan Instagram-tililläsivulla, Ursan Facebook-sivulla ja kampanjan nettisivuilla.

Järjestäjän vastuu

Ursa sitoutuu maksamaan lakisääteiset verot näissä säännöissä ilmoitetusta palkinnosta. Ursa kustantaa myös voittajan matkan Artjärven havaintokeskukseen kahdelle Suomen rajojen sisällä. Voittaja vastaa kaikista muista voiton hyväksymiseen liittyvistä mahdollisista kustannuksista.

Muut ehdot

Ursa pidättää oikeuden tehdä ilman erillistä ilmoitusta muutoksia kilpailuun, sen sääntöihin, palkintoihin, ajankohtaan tai muihin kilpailun toteuttamiseen vaikuttaviin seikkoihin. Muutoksista ilmoitetaan kilpailusivulla. Jokaisen osallistujan on vapautettava Instagram kaikesta vastuusta. Instagram ei sponsoroi, suosittele tai hallinnoi kampanjaa millään tavalla eikä kampanja liity mitenkään Facebookiin.