Linnunrata Högsårassa saaristomerellä. Kuva Teemu Saloriutta.

Linnunradan bongausretket

Helsinki

16.3. Linnoitus Pohjantähden alla

Suomenlinnan rakennustöiden alkaessa 1700-luvun puolivälissä Helsinki oli hyvin pieni kaupunki pian väkimäärältään suuremman linnoituksen kupeessa. Sittemmin linnoitus on siirtynyt Ruotsilta Venäjälle ja itsenäiselle Suomelle. Samalla Helsinki on kasvanut valtavasti, mutta Suomenlinnasta löytää edelleen jotain itse kaupungista miltei jo kadonnutta: pimeyttä ja kirkkaan tähtitaivaan.

Kierroksella katselemme taivasta Suomenlinnan yllä ja puhumme linnoituksen 100-vuotiaan suomalaisen kauden ilmiöistä ja tapahtumista.

Ehrensvärd-seuran ja Tähtitieteellinen yhdistys Ursan yhteinen kierros Suomenlinnan kevätillassa 16.3.2018. Lähtö Suomenlinnan lauttarannasta klo 19.45. Kesto 2,5h. Varustaudu säänmukaisella vaatetuksella ja taskulampulla. Hinta 5 euroa. Lippuja kierrokselle saa Ehrensvärd-seuran verkkokaupasta ja oppaalta ennen kierrosta.

Huom! Pilvinen sää ei estä kierroksen toteutumista, mutta sateen sattuessa kierros siirtyy lauantaille 17.3. – katso tilanne samana päivänä tältä sivulta. Lisätietoja: Tuukka Perhoniemi, pimeataivas@ursa.fi, puh. 040 5042429.

RETKI JÄRJESTYY – TULEE KIRKAS JA KYLMÄ ILTA…

 

Muista retkistä voit varmistaa tilanteen paikallisesta tähtiyhdistyksestäsi!

Linnunrataa etsimässä. Kuva Emma Bruus.

Linnunrataa etsimässä Högsåran saarella. Kuva Teemu Saloriutta.